Een korte schets

De kracht van ervaring

Het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde van hogeschool VIVES is een van de drie oudste business schools van het land.

Al bijna tachtig jaar lang leiden we hier in het zuiden van West-Vlaanderen jonge mensen op om het beste uit zichzelf te halen. Als ze eenmaal bij ons afstuderen, komen ze graag naar ons terug: omwille van de degelijkheid van het diploma dat ze bij ons behaalden, omwille van de sfeer, omwille van de vriendschap.

Zo'n dertig jaar geleden inspireerde het enthousiasme van deze oud-studenten ons tot de oprichting van wat we nu met trots VIVES Kortrijk Business School noemen: een nascholingscentrum dat uniek is in Vlaanderen.

VIVES is daarmee in drie decennia een van de belangrijkste spelers geworden op het vlak van verspreiding en valorisatie van kennis in Vlaanderen, en we doen dat zonder winstbejag, voor een steeds grotere groep trouwe cursisten en over steeds meer vakgebieden.

De acht centra voor bijscholingen zijn het kloppende hart van VIVES Kortrijk Business School: deze bieden een programma van bijscholingen voor acht diverse doelgroepen dat elk jaar weer anders is: of u nu accountant bent of vastgoedprofessional, of uw expertise nu ligt bij personeel of IT, of uw job nu draait rond evenementen of wellness, of als u werkzaam bent in de logistieke of financiële sector: van ons kunt u nog wat leren.

VIVES Kortrijk Business School is trots op z'n roots, en we laten dat graag zien: zo goed als al onze bijscholingen vinden plaats in Kortrijk en onze topsprekers komen vaak uit het eigen VIVES-huis, of uit succesvolle ondernemingen en organisaties uit Vlaanderen. Of het zijn mensen van hier die hun succesverhaal elders hebben geschreven, en naar ons terugkeren om bij te dragen aan dat van u. Want dat is waar we samen voor gaan bij VIVES Business School: uw carrière, uw jobkennis, uw resultaat. Waar u nu staat, is voor ons altijd nog maar het begin. VIVES Business School gaat verder.

We hebben graag dat u veel van ons verwacht: enthousiaste lesgevers met kennis van zaken en oog voor de laatste trends en vernieuwingen, een moderne leeromgeving, een gastvrije omkadering en een betaalbare prijs.

Ons doel: uw verwachtingen inlossen en overtreffen. Zodat we u, net zoals zoveel van onze oud-studenten, nog vaak terug mogen zien.