/CBA

VOLZET! CBA S02: Vinger aan de pols bij autofiscaliteit, fiscaal & boekhoudkundig

Voor de business professional in accountancy, goedgekeurd door ITAA
Wat zal u leren?

De ministerraad heeft in juni 2021 een akkoord bereikt over de fiscale vergroening van het bedrijfswagenpark en er werd reeds een voorontwerp goedgekeurd. Zo wil men onder andere tegen 2026 alle bedrijfswagens uitstootvrij maken, als deel van het plan om de klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen. Uiteraard gaat deze nieuwe wet gepaard met nieuwe fiscale regels. Deze zullen zowel voor de vennootschaps- als voor de personenbelasting van kracht zijn.

De wijzigen worden gefaseerd doorgevoerd vanaf september 2021 tot januari 2026, en zijn gestoeld op drie pijlers: de fiscale regeling voor bedrijfswagens, fiscale stimuli voor laadinfrastructuur en de uitbreiding en vereenvoudiging van het mobiliteitsbudget (zodat mensen kiezen voor milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen). Tevens zal behandeld worden hoe het voordeel van alle aard voor auto’s dient bepaald te worden samen met de alternatieven voor bedrijfswagens zoal ”cash for cars” en kilometervergoeding.

In deze sessie overloopt professor Jan Verhoeye wat u kan verwachten de komende jaren en wat dit betekent voor u als accountant.

Deze sessie is een absolute must voor alle accountants met andere woorden.

 

 

Online of on campus? U beslist zelf per sessie (S) of practicum (P)!
Wij nodigen u ten laatste een week voor de sessie per e-mail uit om te registreren in Zoom. Na onze validatie ontvangt u een e-mail met de link naar de livestream. Zo kunt u de dag zelf probleemloos vanop uw eigen locatie meevolgen.
Of u komt de sessie natuurlijk gewoon volgen in de aula, met publiek en dus mogelijkheid tot netwerken. Deze keuze hoeft u niet door te geven bij inschrijving. Opgelet: enkel de bijscholingsdagen (B) worden niet gestreamd. Deze gaan door op de campus met verzorgde catering.

Locatie

VIVES gebouw 't Forum

Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk

Uurrooster
Sat 08/10/2022 om 09:00 tot 12:00
(Lokaal: Grote aula)
Prijs
€80
Jan Verhoeye

Spreker - Jan Verhoeye

Jan Verhoeye is accountant en belastingconsulent en docent bij Universiteit Gent. Daarnaast is hij fiscaal redacteur bij De Tijd, voorzitter van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen (CBN) en lid van de Europese adviesgroep voor financiële rapportering.

Accreditatie

ITAA: A0017/2009 - 3 UUR – Cat. A

Prijs
€80
(inclusief digitale cursus en link naar webinar)

U betaalt pas na ontvangst van de factuur.
De prijzen zijn vrij van btw volgens artikel 44, §2, 4° btw Wetboek.

Kmo-portefeuille

Tot 30% subsidieerbaar

Lees meer

Locatie
VIVES gebouw 't Forum (grote aula)

VIVES 't Forum

VIVES gebouw 't Forum

Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk

Routebeschrijving

U bereikt het gebouw ‘t Forum via de E17, afrit 2 “Expo”
(Kortrijk Zuid), daarna richting Doornik. Voorbij de
Xpo en het kruispunt met verkeerslichten, rijdt u na
ongeveer 50 meter links de VIVES campus op. U ziet ‘t
Forum recht voor u.