/CBA

VOLZET! CBA B1: De meest gemaakte btw-fouten in internationale handel bij kmo’s en zelfstandigen. Hoe boetes vermijden? Quid Brexit?

Voor de business professional in accountancy, erkend door ITAA
Wat zal u leren?

Ondernemingen zien zich steeds meer genoodzaakt om hun doelgroep van klanten uit te breiden buiten België en de Europese Unie. Men verkoopt via webshops, men houdt voorraden aan in andere landen,  …  Binnen al deze mogelijkheden dient men rekening te houden met heel strikte regels en een belangrijke bewijslast die rust op de verkoper die met vrijstelling wil factureren.

De Brexit reikt ons een mooi voorbeeld van de complexiteit van het internationaal handelsverkeer aan. Ondernemingen dienden hun procedures aan te passen, werden soms voor de eerste keer met douane geconfronteerd, alsook met de verplichting een btw-nummer aan te vragen in Groot-Brittannië.

Tijdens deze bijscholingsdag gaan we aan de hand van praktische situaties en vanuit de internationale ervaring van de spreker, na waar de voornaamste pijnpunten zijn en hoe u transacties best structureert om bijkomende verplichtingen inzake btw te beperken. 

Zo komen onder meer aan bod:

  • intracommunautaire levering en verwervingen, zonder voorbij te gaan aan driehoeksverkeer
  • leveringen met installatie
  • gevolgen van verkopen uit een buitenlandse voorraad
  • bewerking van goederen in het buitenland met daaropvolgende rechtstreekse verkoop
  • webshopverkopen
  • transacties met derde landen – uitvoer en invoer
  • stand van zaken rond Brexit: wat waren/zijn de voornaamste uitdagingen en hoe deze tegemoet te komen? Wat als ik handel drijf met Noord-Ierland?

Btw is een belasting waar u serieus rekening mee moet houden in het internationaal handelsverkeer. Met deze bijscholingsdag zal Claire Verstraete echter aantonen dat btw geen belemmerende factor hoeft te zijn. 

Update 16/11/2021:

De coronabesmettingscijfers in West-Vlaanderen gaan de verkeerde kant uit. Binnen onze Hogeschool vertaalt zich dit in een hoog aantal besmette studenten en personeelsleden. Daarom worden wij als personeelsleden intern verzocht om enkel nog online te vergaderen om het risico op het doorgeven van besmettingen te beperken en de lessen voor de studenten niet in gevaar te brengen. Dit betekent ook dat wij geen externen meer fysiek op de campus mogen ontvangen voor dagseminaries met catering. Dit betreuren wij ten zeerste maar moeten wij respecteren.

Om de veiligheid van iedereen te garanderen moeten wij deze bijscholingsdag dus online aanbieden. 

Wij beloofden u lekkere catering en houden dan ook graag onze belofte. Daarom laten wij onze cateraar uw maaltijd leveren bij u thuis of op kantoor.

Locatie

Dit is een online sessie.

Uurrooster
Fri 19/11/2021 om 09:30 tot 16:30
(Lokaal: Webinar)
Prijs
€150
Claire Verstraete, spreker bij CBA, over btw-fouten

Spreker - Claire Verstraete

Claire Verstraete is licentiaat rechten met bijkomende opleiding fiscaliteit (Vlerick managementschool) en is senior manager VAT bij Deloitte.

Accreditatie

ITAA: A0017/2009 - 6 uren

Prijs
€150
(inclusief digitale cursus en link naar webinar)

U betaalt pas na onvangst van de factuur.
De prijzen zijn vrij van BTW volgens artikel 44, §2, 4° BTW Wetboek.

Kmo-portefeuille

Tot 30% subsidieerbaar

Lees meer

Locatie
webinar VIVES Kortrijk Business School

WEBINAR

Dit is een online sessie.